Perşembe, Aralık 31, 2009

yeni yıl yazısı : 2010


Bir yıl daha bitti, bu seferki daha çabuk mu geçti nedir?

Geçen yıl başında belirlediğim hedeflere baktığımda pek de başarılı bir yıl olmamış dedim kendi kendime ama sonra düşününce pek de öyle gelmedi:

Benim ve ailemin sağlığı yerindeydi, bu yaz hiçbir yaz gezmediğim kadar çok gezdim, o kadar çok iltifat aldım ki egom balon gibi şişti, bir çok yeni insan tanıdım, işim ile ilgili birçok yeni şey öğrendim ve italyancam çok gelişti. Daha ne olsun? Evet biraz yalnızlık çektim, yeni iş, yeni şehir çok da kolay olmadı, rejime rağmen kilo veremedim, istediğim kadar düzenli spor yapmadım, ama olsun, senelerin suyu çıkmadı ya, 2010'da yaparım...

Herkese neşeli, sağlıklı, bereketli bir yıl diliyorum. iyi seneler.

NOT: Pastayı ben yapmadım, bölüm partimiz için yaptırmıştık, ben fotoğrafını çektim, bir de afiyetle yedim sadece.

Salı, Aralık 29, 2009

Son gezilerim.

Altı aydır tembellik ruhumu bir örümcek ağı gibi kaplamıştı, o yüzden hiç birşey yazmadım ama tabii ki gezmekten de geri durmadım. Ruhumun örümcek ağını bir sopanın ucuna takdığım bezle temizliyor ve gezdiğim yerlerden bir iki fotoğraf ekliyorum. İlk liman Hırvatistan, yukarıdaki foto Split şehrinin meydanından, aşağıdaki ise Senj şehrinin kıyısından. Hırvatistan çok güzel bir ülke ama kesinlikle yazın gitmek lazım.


Daha sonra Kasım sonu Sofya, Bulgaristan. Iş seyahati olunca pek fazla bir şey görme şansımız olmadı, ama yine de değişik bir şehir. Her iki ülkede de yöresel birşeyler yeme fırsatım olmadı, o yüzden yazamıyorum.Hırvatistan da biraz hamur işi yeme şansım oldu, gerçekten çeşitli ve başarılıydı. Bulagaristan'dan en enteresan not ise çayı bal ile içmeleri. İş toplantılarında bile çay fincanının yanında küçük bir plastik külah içinde bal getiriyorlar, denedim ama doğrusu pek keyif almadım.