Çarşamba, Eylül 21, 2005

Altın Günü

Ofisteki kızlarla dört yıldır altın günü yapıyoruz. Eylül Ekim ayı gibi kura çekiyoruz,her ayın başında bir kişiye altının parasını yatırıyoruz, o kişi de evden pasta börek tarzı birşeyler getiriyor,öğle tatilinde hep beraber yiyoruz.Bu sene güne ilk ben başladım,aslında ayın başında aldım (yani çoktan harcadım!!) ama ancak herkes toparlandı da ben de getirebildim.
Menülerimizde genelde bir tatlı,bir tuzlu,bir de salata türü birşey oluyor.Benim ki şöyleydi:

Patatesli ve lor peynirli börek
Tavuk salatası
Cevizli Mürdüm Erikli Turta
Çin pilavı
Parmesanlı Roka salatası



Bir de sabahleyin bunları ofise servisle getiremeyeceğimden İlhan’dan rica ettim,sağolsun beni evden aldı,onun için de sabah kahvaltısına hızlı bir poğaça yaptım.Sabah sıcak sıcak yiyelim diye beş buçukta kalkıp yaptığımdan içine ne kadar ne koyduğumu hatırlamıyorum,zaten herkesin yaptığı şeydir,ama fotoğrafını çektik madem,en azından fotoğrafını koyayım,içi lor peynirli..


Patatesli ve lor peynirli börek

3 Yufka
5 Patates
150 gr lor Peyniri
2 kaşık Yoğurt
1 bardak sıvıyağ

Patatesleri iyice haşladıktan sonra mutfak robotunda ezilip,içine lor peyniri karıştırılır.
Yufkalar ikiye bölüp,sıvıyağ ve yoğurt karıştırılarak yufkaların içine sürülür,Daha sonra iç malzemesi konularak yağlanmış borcama hafif büzülerek konulur.(Bu şekil bana kolay geldiği için böyle yapıyorum.Üşenmiyorsanız yufkaları dörde bölüp gül börek gibi de sarabilirsiniz)
Kalan yağ yoğurt karışımı böreğin üzeine dökülerek/sürülerek 180’ye ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.


Tavuk salatası

2 tavuk göğüs
250 gr süzme yoğurt
bir demet yeşil soğan
yarım demet kadar dereotu
2 kaşık mayonez
yarım bardak kadar ceviz içi
Tavuklar haşlanıp iyice didiklenir,dereotu ve soğan küçük küçük doğranır,cevizler irice parçalara bölünür ve tüm malzeme karıştırılır.Ofiste olduğumuz için benim sunuşlar kötü oldu,ama servis yaparken üzerine kızgın tereyağı+kırmızıbiber karışımı konabilir.(Bu hafta sonu bu salatayı tekrar yapıp,resmini de değiştireceğim zaten)


Çin Pilavı
2 bardak pirinç
zeytinyağı
1/2 demet dereotu
1/2 demet maydanoz
1 demet taze soğan
bir bardak haşlanmış bezelye
tuz

Pirinç iyice yıkanıp,suda bekletip,bildiğiniz pilav pişirilir,içine tüm otlar doğranıp,bezelyeyle beraber karıştırılır.Haşlanmış havuç parçaları,tane mısır veya başka yeşillikler de eklenebilir tabii.

Cevizli Mürdüm Erikli Turta
Tarifini bu ayki Lezzet dergisinden aldım,akşama yazacağım.

3 Comments:

Blogger elcinin_mutfagi said...

Sevgili Elvan patatesli lor peynirli böregin hem cok kolay hemde cok lezzetli görünüyor.
Ben hic lor peynirli birsey yapmadim bugüne kadar almanya da varmi hic bilmiyorum:) ama sanirim tuzsuz peynir oluyor dimi?
ellerine saglik hepsi cok güzel

Eylül 28, 2005 10:35 ÖS  
Anonymous Adsız said...

llerine saglik Elvan cok güzel görünüyorlar ve pratik. Bolgunda hayirli olsun basarilar.
Sevgiler

Eylül 30, 2005 4:07 ÖS  
Blogger L1 said...

merhabalar,epeydir siteye girip bakmamışım.Lor peyniri Almanyada var mı,hiç fikrim yok Elçin,ama İtalyanların ricotta peyniri lora benziyor,hatta gazetede tarifi vardı,kesip sakladım,en kısa zamanda yapacağım,evde kendin de lor peynir yapabilirsin diye düşünüyorum.Ofisteki arkadaşlarım yemeklerimi beğendiler,kendilerinin bu kadar çeşit yapamayacaklarını da baştan belirttiler. Teşekkürler Özgül.

Ekim 03, 2005 12:57 ÖS  

Yorum Gönder

<< Home