Salı, Nisan 07, 2009

Levrekli noodle ve limonlu cheesecake

Klasik bahar rejimindeyim, ama pazar günü az bir kahvaltı ve bol spor yapınca kendime bir ziyafet çekeyim dedim. Uydurma bir yemek yaptım, açlıktan olsa gerek bana pek bir lezzetli geldi. Bir levrek filetosunu (pazardaki balıkçı okusa kızar, deniz levreği filetosunu) bol domates, bir yemek kaşığı zeytinyağı ve bir diş sarımsak ile pişirdim. İçinden levrekleri alıp, sosun içine haşladığım noodle'ları ekledim. Levreği de lokma büyüklüğünde parçalara ayırıp/ayıklayıp noodle'a ekledim, tavada bir çevirim pişirip, dereotuyla servis yaptım, kendime....




Uzun bir zamandır her fırsatta limonlu cheesecake yapıyorum ama tarifini yazmak bugüne kısmetmiş. Pazar günü erkenden kalkınca çamaşır,ütü, temizlik ve spor yaptım, televizyon seyrettim, dikiş diktim, kuaföre gittim, baktım hala akşam olmadı bugün toplantıya çağırdığım arkadaşlara bir de sürpriz cheesecake yaptım. (Hatta bir de diyet kurabiye yaptım ama bahsetmek bile istemiyorum, Calamity Jane tarzı.. :) Bütün bir gün yaptıklarımı telefonda anneme anlatınca, kadının gözleri yaşardı, bugünleri de mi görecektim, kızım 35'inden sonra ev kadını oldu dedi :)) Ben de geç olsun da güç olmasın annecim dedim....
Tarif basit ama soran arkadaşlarımı yönlendirmek açısından buraya koymak da benim için fayda var:
Taban için:
1,5 paket eti burçak
2-3 çorba kaşığı
3 -4 kaşık tereyağ
Peynirli kısım için:
400 gr Labne peyniri (2 paket)
1 paket krema
200 gr taze lor( süzme yoğurt da olabilir)
1 bardak toz şeker
3 yumurta
4 dolu çorba kaşığı un
1 limon kabuğu rendesi
1 limonun suyu
üstü için:
2-3 limonun suyu
3 çorba kaşığı toz şeker
1 dolu çorba kaşığı mısır nişastası (un da olabilir)
Bisküvileri un haline getirip, çekilmilş fındık ve erimiş tereyağı ile karıştırın. 26 cmlik yuvarlak bir kalıba (kelepçeli tercih sebebidir) iyice bastırıp buzluğa beklemeye bırakın. Peynirleri, kremayı, şekeri iyice çırpın, yumurtaları teker teker kırıp karıştırmaya devam edin, limon suyu,limon kabuğu ve unu da ekleyip iyice karıştırın. Karışımı buzlukta bekleyen kalıba döküp, 170 dereceye ısıtılmış fırında bir saat kadar pişirin. Limon suyu şeker ve mısır nişastasını karıştırıp pelte pişirin, soğumuş cheesecake'in üzerine dökün, sonra buzdolabında bekletin...





2 Comments:

Blogger Sevil Şahin said...

merhaba limonlu cheescake tarifinizde 2-3 çorba kaşıgı demişsiniz o kısım eksik kalmış ne olacaktı ??
cevabınızı bekliyorum sevgiler

Ocak 25, 2010 3:29 ÖS  
Blogger L1 said...

cok ozur dilerim Sevil, insallah okursun. 2-3 corba kasigi cekilmis findik ya da ceviz olmaliydi.ama cok da gerekli degil zaten.

Mayıs 25, 2010 7:59 ÖS  

Yorum Gönder

<< Home