Perşembe, Ekim 27, 2005

Mantarlı Tart



Bu tarif bu ayki Lezzet dergisinde vardı,içinde tavuk da vardı ama kuş gribi sebebiyle ben tavukları çıkardım.

500 gr mantar
1 soğan
maydanoz
tuz,karabiber
zeytinyağ
3-4 kaşık krema

hamur için
250 gr un
1 fincan su
100 gr tereyağ
tuz
üstü için
rendelenmiş kaşar peyniri

Soğanı rendeleyip,zeytinyağı ile tavada biraz kavurun,sonra doğranmış mantarları da ekleyip suyunu çekinceye kadar pişirin,tuz,karabiber,doğranmış maydanoz ve kremayı da ekleyip 4-5 dakika daha pişirin,
Ve soğumaya bırakın.

Hamuru iyice yoğurun,üzerine nemli bez örtüp,buzdolabında 15 dakika bekletin. 20 cm’lik kart kalıbına, kenarları hafif yüksek kalacak şekilde bastırıp üzerine mantarı yerleştirin,170 dereceye ısıtılmış fırında pişirin,kaşar peynirini üzerine serpip eriyinceye kadar fırında bekletin.

3 Comments:

Blogger Sibel said...

Eline sağlık Elvan, eminim çok güzel olmuştur! Bu tür tartları severim, akşam yemeklerinde güzel gider, yanında ayranla mesela:)

Ekim 28, 2005 12:40 ÖS  
Anonymous Adsız said...

Yeni Makinanıza alışmış olduğunuzu çektiğiniz güzel fotoğraflardan görüyoruz. Ancak yemeklerinizin tadını hala bilmiyoruz.
Selamlar.
Yuvam Fotoğrafçılık

Kasım 25, 2005 5:09 ÖS  
Blogger elvan said...

Aslında tam olarak alışamadım,gelip size soracağım şeyler var,gelirken de elim boş gelmem herhalde :) Selamlar

Kasım 27, 2005 8:45 ÖÖ  

Yorum Gönder

<< Home