Pazartesi, Nisan 10, 2006

Tiramisu ve filmler


Bu hafta sonuna kadar hiç tiramisu yapmamıştım. Aslında yemesini seviyorum ama yapmak için hiç hevesim olmamıştı. Bu hafta yapmamın sebebi ise arkadaşlarımın mascarpone peynirli tiramisuyu merak etmeleri ve benim Paristen mascarpone getirmiş olmam. Tam nette tarif bakınırken, Yeşim tiramisu yapmış bende onun tarifini ufak tefek farklarla uyguladım. Nutella kullanmadım, sheridan yerine baileys koydum ve labne peyniri yerine 250 gr. Mascarpone koydum. Sonuç başarılı.

İstanbul'da film festivali maratonu sürüyor,geçen hafta seyrettiğim filmler:

Pazartesi Gabrielle: Festivalde bir İsabelle Huppert filmi seyredelim bari deyip gittik ama bence sıkıcıydı.

Çarşamba Aşk ve Sigara : Güzel bir filmdi, özellikle de müzikler.

Cuma Gerçeğin ötesinde : Colin Firth, Kevin Bacon'dan başarılı bir filmdi, tabii yönetmen Atom Egoyan.

Cumartesi Biletler ve Balon : Biletler 3 yönetmenden 3 öyküydü, Balon ise Soderbergh'den Amerikan toplumu üzerine bir filmdi, bence ikisi de güzeldi.

Pazar Kutsal Kadeh ve Klimt : Kutsal Kadeh'e son anda yetiştim, iki biletim vardı ama merdivende oturup seyrettim, film çok komikti. Klimt, film olarak biraz yorucuydu ama konu Klimt olunca bir de Malkovich oynayınca herşey seyredilebilir. Zaten Takeshi'den sonra her film güzel geliyor insana....

4 Comments:

Blogger Yesim said...

Elvancım eline sağlık, çok güzel gözüküyor tiramisu,beğenmene sevindim... Ben de hazır işten de ayrılmış biri olarak, senin yorumlarını da dikkate alıp film festivaline gideyim bari bu haftaiçi...

Nisan 10, 2006 10:53 ÖÖ  
Blogger L1 said...

Tarif için teşekkürler Yeşim, bu arada hayırlı olsun, tadını çıkar, hafta içi sokaklarda dolaşmak ayrı bir zevk, benim yerime de gez. Bu arada festivalde hafta içi gündüz seansları 2,5 YTL.

Nisan 10, 2006 11:11 ÖÖ  
Anonymous Adsız said...

Tiramisu tarifine epey alternatif yaratiliyor sanirim Turkiye de. Cok nefis gorunuyorlar fotografta.
Kuzey Italya ise tiramisuyu cig yumurta (artik kullanmiyorum), mascarpone, taze pismis kahve (asla nescafe degil), bir kasik rom, savoiardi (kedi dili?) ve tatli krema ile yapiyoruz.
Eger Fransa ya tekrar giderseniz Italyan marka mascarpone ve Dr Oetker in minicik siselerinde tatli icin Rom esansindan aliniz.Birkac damla yetiyor. Cok uzun sure gidiyor..
Fransa da tum marketlerde var.
Sevgiler,
Basak
Hamburg-Udine

Nisan 26, 2006 2:57 ÖS  
Anonymous Adsız said...

Cok ozur dileyerek adimin silinmesini saglayabilir misiniz lutfen? yukaridaki yorumda tum ismim var..
benim hatam.. tesekkurler
B.D.A.

Eylül 14, 2006 6:27 ÖS  

Yorum Gönder

<< Home