Pırasa Diblesi
Bu yemeğe pırasalı pilav demek de mümkün tabii, ama biz dible dediğimiz için bende öyle yazdım.
Bunu annem pişirmişti, tarifi ondan.
1 kg pırasa
1 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı zeytinyağı
1 havuç
tuz
Pırasayı ince halkalar halinde doğrayın.Tencerede küçük küçük doğranmış havucu yağ ile biraz kavurun,üzerine pırasa, iyice yıkanmış pirinç ve tuz ekleyip önce harlı ateşte, sonra çok kısık ateşte yarım saat kadar pişirin.
5 Comments:
Fasulye diblesi'ni de yazarsın artık :))
Aaa bayılırım dibleye! Pırasayı tek başına çok da sevmesem de, diblesi eminim nefis oluyordur,ben bunu bir deniyim. Ellerine sağlık annenin...
Bizim mutfaklarda buna pirinci bol zeytinyağlı pırasa denir. Ben içine bazı kuru üzüm, kayısı, hatta erik de koyarım. Birisini seçerek daha iyi, aşure gibi olmasın yani. Limon ve portakal suyu ile pişince de çok lezzetli olur. Ellerine sağlık.
selam daha önce fasulye diplesi yapardım ama pırasada ilginç geldi deneyeceğim.
www.blogcu.com/sibelcan
What a great site Metra tsunami car audio how much does lasik surgery cost Price house
Yorum Gönder
<< Home