Salı, Mart 14, 2006

Pırasa Diblesi



Bu yemeğe pırasalı pilav demek de mümkün tabii, ama biz dible dediğimiz için bende öyle yazdım.

Bunu annem pişirmişti, tarifi ondan.

1 kg pırasa
1 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı zeytinyağı
1 havuç
tuz

Pırasayı ince halkalar halinde doğrayın.Tencerede küçük küçük doğranmış havucu yağ ile biraz kavurun,üzerine pırasa, iyice yıkanmış pirinç ve tuz ekleyip önce harlı ateşte, sonra çok kısık ateşte yarım saat kadar pişirin.

5 Comments:

Blogger DAMLA said...

Fasulye diblesi'ni de yazarsın artık :))

Mart 14, 2006 12:05 ÖS  
Blogger Yesim said...

Aaa bayılırım dibleye! Pırasayı tek başına çok da sevmesem de, diblesi eminim nefis oluyordur,ben bunu bir deniyim. Ellerine sağlık annenin...

Mart 15, 2006 8:13 ÖÖ  
Blogger Oya Kayacan said...

Bizim mutfaklarda buna pirinci bol zeytinyağlı pırasa denir. Ben içine bazı kuru üzüm, kayısı, hatta erik de koyarım. Birisini seçerek daha iyi, aşure gibi olmasın yani. Limon ve portakal suyu ile pişince de çok lezzetli olur. Ellerine sağlık.

Mart 17, 2006 11:13 ÖÖ  
Anonymous Adsız said...

selam daha önce fasulye diplesi yapardım ama pırasada ilginç geldi deneyeceğim.
www.blogcu.com/sibelcan

Mart 20, 2006 4:21 ÖS  
Anonymous Adsız said...

What a great site Metra tsunami car audio how much does lasik surgery cost Price house

Şubat 05, 2007 3:00 ÖÖ  

Yorum Gönder

<< Home