Çarşamba, Ocak 04, 2006

Çikolata soslu vişneli kek



Yılın ilk kekini yaptım, ama maalesef fırınımda bir sorun var, istediğim gibi kabarmadı kekim. Sanırım termostatta sorun (çok anlarmışım gibi) çok hızlı pişiriyor, hemencecik yanıyor, bana yeni yılda yeni fırın gözüküyor galiba....

kek:
3 yumurta
1,5 bardak toz şeker
1 bardak süt
1/2 bardak sıvıyağ
1 pk. kabartma tozu
2 tatlı kaşığı kakao
35-40 çekirdeksiz vişne tanesi
aldığı kadar un

sos:
100 gr bitter çikolata
1/2 pk. krema


Yumurtaları şekerle iyice çırpıp, önce süt ve yağı; sonra un, kabartma tozu ve kakaoyu da katarak düzgün bir hal alıncaya kadar çırpın. Yağlanmış kelepçeli kalıba döküp üzerine vişne tanelerini fazla batırmadan yerleştirin. 170 derecede 25-30 dakika pişirin ve fırından alıp ılınmaya bırakın. Çikolata ve kremayı benmari usulü eritip, ılınıp tabağa aldığınız kekin üzerine gezdirin. Soğuyunca üzerine ister rendelenmiş hindistan cevizi, ister şam fıstığı serpip, servis yapın.

4 Comments:

Anonymous Adsız said...

merhaba cok guzel gozukuyor resimlerde cok canli birsey sorucam cameranin markasini ogrenebilirmiyim?

Ocak 10, 2006 1:39 ÖÖ  
Blogger L1 said...

İyi bayramlar Asya. Kameram Fuji finepix 7000. Henüz ben de tüm inceliklerini bilmiyorum ama makro çekimlerde epey iyi.Sevgiler..

Ocak 10, 2006 11:45 ÖÖ  
Blogger Sibel said...

Elvan kekin gerçekten çok güzel görünüyor. Renginin koyuluğu iştah açıcı:) Soslu keklere bayılıyorum! Sevgiler..

Ocak 21, 2006 3:39 ÖS  
Anonymous Adsız said...

Hey, you have a great blog here! I'm definitely going to bookmark you!
I have a yahoo anti virus site.
Come and check it out if you get time :-)
Greetings.

Temmuz 31, 2006 8:09 ÖÖ  

Yorum Gönder

<< Home