Pazar, Eylül 17, 2006

Makarna Diyarı:Dördüncü 10 Liman


İlk olarak İstanbul'dan Yeliz'in yaptığı Patlıcanlı Penne var. Yeliz, tarifiyle etkinliğimize renk katıyor, teşekkürler Yeliz.



İrem & Sahra iki tarif ile katılıyorlar. Lasagne di Magro ve Kremalı Sebzeli ve Mantarlı Tagliatelle. Aslında Sahra'nın bir tarifi daha varmış ama yetişmemiş. Onu da bir ara yaparsın di mi Sahra?



Adapazarı'ndan Ece Bolonyez Soslu Burgu Makarna hazırlamış. Enfes gözüküyor, ellerine sağlık Ece..




Marifet Teyze Vildan marifetlerini konuşturmuş, bize hem erişte yapımını göstermiş hem de Kıymalı Erişte pişirmiş.



İzmit'ten Mutfak Güncesi'nin sahibesi Şaziye bizler için mantı yapmış. Şaziye'nin mantısını görünce ne kadar zamandır mantı yemediğim aklıma geldi :(



Açık Büfe Nezaket Penne Arabbiata ile katılmış ama yeni bir şey yapamadığı için üzülmüş. Üzülme Nezaket'ciğim, önemli olan hep beraber olmak ve lezzetleri paylaşmak.




Bursa'ya çeviriyoruz dümeni.Karadeniz'e hiç gitmemiş Karadenizli Emine bizler için yöresel bir Evmakarnası yapmış. Ben de Doğu Karadenizli'yim Emine, biliyor muydun?



Belçika'ya Annemin Mutfak Kokusu na gidiyoruz. Evren Cannelloni pişirmiş bizleri bekliyor.



Belçika'dan Ingiltere'ye Nottingham'a geçiyoruz. Annemin Sable Biskuvisi 'den Zeynep, Tatlı Ekşi Soslu Çin Makarnası yapmış. Görüntü süper eminim lezzeti de öyledir.



Sırada Defne var. Defne'nin ilk etkinliği, o yüzden pek heyecanlı. Defne'cim Sebzeli Vejateryen Makarna heyecan ve zevkle yapıldığını belli ediyor.



Peynir Gemisi yoruldu, ama yolu az kaldı...

2 Comments:

Blogger Evren Yasa said...

merhaba elvan, benim tarifin linkinde sorun var belki de benim gonderdgim adreste sorun vardir. ama dogrusu http://anneminmutfakokusu.blogspot.com/2006/09/ye-14-makarnalar.html olacakti. muhim degil, vaktin oldugunda degistirebilirsen sevinirim.

Eylül 18, 2006 11:27 ÖÖ  
Blogger vildan said...

bizi güzel ağırladın, evsahipliğin için teşekkürler elvan..

sevgiler..

Eylül 18, 2006 5:44 ÖS  

Yorum Gönder

<< Home