Cumartesi, Eylül 16, 2006

Makarna Diyarı: İkinci 10 liman


Toronto Kanada'dan başlıyoruz yolculuğa.Hanife bizim için Fındıklı Pestolu erişte hazırlamış.Hem makarna etkinliğimize hem de Finduklu Tarifler'i desteklemiş.



Ankara'dan Şeker Mutfak'tan Hatice iki tarifle katılmış. Kabak ve Patatesli Makarna ve Makarna Keki. Daima rejimde ve tatlı krizinde olan şahsım için Makarna Kekini değerlendireceğim.



Yine Newyork'da, tatlı-pasta ustası Zinnur dayız. Zinnur'cum konu ilgi alanının dışında olsa da Çikolatalı Tagliatelle ile yine zoru başarmışsın.(Rana'nın ev yapımı makarna yemesine katkım olacağı için mutluyum:)


Amerika'ya kadar gitmişken Colombus'a
Behiye'ye uğruyoruz.
Peynirli Makarna yapmış yeni mutfağında bizim için.



Sırada Peruze'nin Sebzeli ve Tavuklu Makarnası var. Ellerine sağlık Peruze...




Yeşim ise dünyanın her yerinde çok beğenilen Penne Arabbiata'yı yapmış bizler için.



Bizim Evin Aşçısı Kübra da iki tarif vermiş, Kaparili Makarna ve Portakallı Arpa Şehriye. Tam olarak inceleyemedim ama şehriye tarifin çok enteresan görünüyor Kübra'cım.



Zürih limanında Kadriye Patlıcanlı Peynir Soslu Makarna ile karşılıyor bizi. Ispanaklı tarifi de bekliyoruz Kadriye.



İlk kez bir etkinliğe katılan Muhterem hızını alamamış, iki tarif yapmış. Pazılı Fırın Makarna ve Bodrum Makarnası. (Bu makarnayı Bodrum'da yaşayan bir arkadaşım bana pişirmişti, adının da bu olması çok hoş)


Nane ve Limon dan Münevver ise
Tavuklu Kaneoli yapmış. Emeği çok, görüntüsü güzel, insan bunu yemeğe kıyamaz Münevver.

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home