Pazar, Kasım 13, 2005

Kara Lahana Çorbası ve Mısır Ekmeği


Annem kara lahana çorbasını biraz evdeki malzemeye göre yapıyor.Her seferinde birşeyler ekleyip çıkarıyor. Mesela evde haşlanmış kurufasulye varsa koyuyor,ya da bazen kavrulmuş kıyma ekliyor.Dün en baz olanı yaptı.

Kara Lahana Çorbası

1 demek kara lahana
1 çaykaşığı karbonat,
1 çay bardağı pirinç ya da bulgur
1 çaybardağı mısır unu
2 soğan
2 kaşık tereyağ
1 kaşık salça
pulbiber
tuz

Kara Lahanayı yıkadıktan sonra ince ince doğrayın,bu arada büyük bir tencerede su kaynatın.Lahanaları kaynamış suya atın ve içine bir kaşık karbonatı ekleyip pişirin.(Karbonat yeşil kalmasını ve daha yumuşak olmasını sağlıyormuş).10 dakika kadar piştikten sonra içine yıkanmış bulgur ya da pirinci ekleyin.İki soğanı ince ince doğrayın,salça,tereyağ,pulbiber ve tuzla ayrı bir tencerede sote edip çorbanın içine ekleyin.(bu aşamada kıyma;haşlanmış kuru fasulye vs. eklenebilir) En son olarak sulandırılmış mısır ununu da ekleyip iyice karıştırın ve kısık ateşte yarım saat kadar daha pişirin.

Mısır Ekmeği

3 bardak mısır unu
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
3 kaşık yoğurt
2 kaşık zeytinyağ
1,5 bardak kadar ılıtılmış süt su karışımı

Tüm malzemeleri karıştırıp iyice yoğurun.Hamurun fazla katı olmaması gerek,eğer gerekiyorsa süt ve ya su ekleyin.Fırında ya da tavada pişirebilirsiniz.Tavada pişiriyorsanız ters çevirmeyi unutmayın.

3 Comments:

Blogger Yesim said...

Ne güzel Karadeniz yemeklerin : ) Karalahana çorbasını ben de yapıyorum ama daha değişik,en kısa zamanda da mısır ekmeğini deneyeceğim,annene ve sana teşekkürler : )

Kasım 14, 2005 12:39 ÖS  
Anonymous Adsız said...

dün kayınvaldemde hamsili mısır ekmeği yedim nefisti şimdide senin tarifini görünce bende deneyeceğim.ellerine sağlık.

Şubat 01, 2006 11:08 ÖS  
Blogger Unknown said...

mrb ya anlamadığım mısır ekmeğinin içinde süt olmaz benim bildiğim su tuz mısır unu karıştırılır sonra tava yağlanır ve kızartılır sonra bir ters çev

Mart 07, 2010 3:08 ÖS  

Yorum Gönder

<< Home