Cuma, Mart 17, 2006

Kara Lahana Diblesi



Pırasa Diblesine sevgili Damla 'fasulye diblesini de yazarsın artık' diye comment bırakmış, bunu okuyunca elimdeki fotoları bir dolaşıp fasulye diblesi aradım, neden hiç fotoğrafını çekmediğime de hayret ettim. Neyse fasulye çıkınca (yani gerçek zamanında çıkınca) yaparım artık. Bu arada triology'nin ikincisi (fasulye 1; kara lahana 2; pırasa 3'tür bence) olan kara lahana diblesinin fotoğrafını buldum, onu yazayım bari dedim. Ancak ne kadar malzeme kullanıldığını hatırlamadığım için birim bildirmeden yazıyorum. Gözünün kararına güvenemeyenler için en kısa zamanda birimleri de bildireceğim.

kara lahana
pirinç
havuç
tuz
soğan
zeytinyağ
karabiber
kırmızı biber

Kara lahanayı yıkadıktan sonra incecik doğrayın. Tuzlu suda haşlayıp süzün. (su epey bir bol olsun) Soğanları doğrayıp, zeytinyağı, tuz, karabiber, kırmızı pul biber ile soteleyin, içine rendelenmiş havucuda katıp biraz daha pişirin. Daha sonra haşlanmış kara lahanayı ve haşlanmış ya da pilav şeklinde pişirilmiş pirinci (bir gün önceden kalmış pilavda olabilir) ekleyip iyice karıştırın. (Anneme telefon açıp sordum, yarım kilo lahanaya 1 çay bardağı pişmiş pirinç gibi bir oran söyledi.)

Ilık yada soğuk yenebilir, mısır ekmeğiyle daha bir güzel olur.

2 Comments:

Blogger DAMLA said...

Derin dondurucumda hafif kavrulmuş fasulyelerim var, göndereyim mi arkadaşım?....

Mart 21, 2006 12:23 ÖS  
Anonymous Adsız said...

havuç koymadan hele bir gün öncesinin pilavını eklemeden önce iki kere düşünmeli derim ben....

Ocak 24, 2010 5:24 ÖS  

Yorum Gönder

<< Home